MONORI Városfejlesztő Nonprofit Kft.

Az új tűzoltólaktanya
Manófalva Bölcsöde
A patak forrása
Játszótér
A felújított Petőfi Óvoda
Kossuth Lajos utca
Haleszvár
Orbán tér
Napsugár óvoda
Mesevár óvoda
Könyvtár és zeneiskola
A régi posta épülete

monor.hu

Hazai pályázatok • BMÖGF/553-3/2022 jelű Belügyminisztériumi támogatás felhasználásával újult meg a Napsugár óvoda. A megpályázott 1.146.292.878 Ft-os összegből a meglévő épület - átalakítása során - egy új emelettel bővült, amelynek köszönhetően a jelenlegi 4 csoportos óvodából egy 8 csoportos, összesen 1221,55 nm alapterületű óvoda lett sószobával, fejlesztő helységgel, és tálalókonyhával. Az udvar a telekvásárlásnak köszönhetően 1063 nm alapterületűre bővült. 2022.11.29-én megtörtént a műszaki átadás, a SZIN-KER Építő Kft. alvállalkozójával, és a Lyra Florae Kertépítészeti Kft. már a kivitelezési munkálatokat elvégezte, a hatóságok engedélyeztetése után pedig a használatbavétel is lehetségessé vált.

   

 • Monor Város Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Belügyminisztérium által meghirdetett Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása című pályázati kiírásra. Ennek értelmében felújításra került a Fónyad Dezső utca teljes burkolata. Az útfelület új kopóréteggel lett ellátva, köré süllyesztett szegély került kiépítésre, és az útmenti árkokat is felújították. Az útburkolat szélesítésének köszönhetően 4,7 méter szélességben lehet közlekedni.

   

 • A Pénzügyminisztérium által kiírt PM_BOLCSODEFEJLESZTES_2018/7 számú pályázaton nyert 400.000.000 Ft-os támogatáshoz Monor Város Önkormányzata további 313.961.684 Ft-tal járult hozzá, így a projekt keretein belül, a Monor, 3055/1. hrsz-ú ingatlanon egy új, korszerű, alacsony energiaigényű 80 férőhelyes bölcsőde létesítése valósult meg. Az épület a Virág utcai bölcsőde tagintézményeként működik.

   

 • Belügyminisztériumi támogatás terhére Okos város projekt valósult meg Monoron (és elsőként Monoron), az MVM Optimum Zrt., a B&K Kft., és Monor Város Önkormányzatának együttműködésével. A fejlesztés részeként forgalomszámlálóval ellátott okosvilágítási rendszert építettek ki, WIFI-vel, és USB porttal rendelkező okospadokat, 9 db digitális kijelzőt, mobilalkalmazásról vezérelhető kerékpártárolókat, és öntisztító intelligens vizesblokkokat telepítettek. A legforgalmasabb szakaszok mentén kiépítésre kerültek az okos zebrák, és megvalósult a Tavaspark körüli futókör napelemes megvilágítása is. Az Okos Iskola alprojekt keretein belül a város valamennyi tanintézményébe sikeresen beüzemelésre kerültek a különböző informatikai eszközök (interaktív tábla, hozzá tartozó PC, tanári notebook, WAP, tablet, hozzátartozó tároló-és töltőszekrény), és a táblaszoftver. A projekt részeként az újonnan felszerelt okos tantermekbe leszállították az új iskolai bútorokat is.

   

 • Monor Város Önkormányzata 2017-ben sikeres pályázatot nyújtott be a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett "Önkormányzati tulajdonú óvodai ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében" című felhívásra, melynek eredményeképpen 300 000 000 Ft támogatást nyert. Az Önkormányzat több, mint 15 000 000 Ft-os önerejével kiegészítve megvalósulhatott az új, 3 csoportos óvoda megépítése a Bajcsy-Zsilinszky utcában. A különleges kialakítású, tömörfa paneles Mesevár óvoda 66 gyermek számára biztosít férőhelyet.

   

 • A belügyminisztérium BMÖGF/923/2021 jelű, vissza nem térítendő támogatásából Monor Város Önkormányzata a Tavasparki játszótér bővítéseként egy új, "Haleszvár" típusú mászóvár megrendelését bonyolította le. A kombinált, négytornyos, csúszdákkal ellátott játszóeszközt a forgalmazói garanciának köszönhetően a település óvodás, és iskolás korosztálya hosszú évekig használhatja.

   

 • Sikeres BM-i pályázatból megújult Monor több utcája: 2019-ben elkészült az Acsádi, a Deák Ferenc és a Csokonai utca új burkolata, 2021. júniusában, határidő előtt használatba vehettük a Széchenyi utca teljes szakaszát, decemberben pedig átadták a felújított Mátra, Tátra, Mező, és Péteri utcaszakaszokat. Az említett utcákon a kivitelező süllyesztett szegélyt épített, az alépítményt lecserélte, a felületi hibákat kijavította, és az új aszfalt kopóréteget létrehozta. A meglévő vízelvezető, és szikkasztó árkokat profilozta, szintre emelte, majd felújította.

   

 • 2019-ben Monor Város Önkormányzata 119.999.439 Ft támogatást nyert a PM_CSAPVIZGAZD_2017/10 számú pályázatán, amihez 6.315.761 Ft önerőt biztosított. Ennek kapcsán megtörtént a Jókai utca, és környékének csapadékvíz elvezetésének rendezése.
  Az utcában található csapadékvíz csatorna a városi hálózat fontos része, felújítása hozzájárult a település csapadékvíz problémájának megoldásához, és a kialakuló belvizek csökkentéséhez.

   

 • A Pest megyei kompenzációs program keretében, 2018-ban a "Helyi piacok fejlesztése" pályázaton elnyert 111.166.275 Ft-os támogatásnak köszönhetően a piac nagy része megszépült, új tetőszerkezetet kapott, és megannyi új parkolóval bővült. A projekt keretében megtörtént a fedetlen árusítóhelyek felújítása, és az újabb fedett árusítóhelyek kialakítása. Megújult a piacgondnoki iroda, a raktár, a szeméttároló, a szociális helyiségek, és a közlekedési felületek, burkolatok.

   

 • A Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett "Önkormányzati utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának, és korszerűsítésének támogatása Pest megye területén" felhívásra Monor Város Önkormányzata kétszer is sikeres pályázatot nyújtott be, így 2017-ben a Balassi és a Lőcsei utcát, majd 2019 nyarán újabb négy utcát sikerült felújítani. Utóbbiak a következők: Nemzetőr, Kistemplom, Hegedűs Gyula, és Bocskai utca.

   

 • Pincefalvak hálózati együttműködése

   

 • Tűzoltó laktanya építése

   

 • Pályázat öltöző komplexum kialakítására, építésére a monori József Attila Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola tornacsarnokához

   

 • József Attila Gimnázium új épületszárnyának építése

   

 • Monori Tavas-park

   

Copyright 2024 Monori Városfejlesztő Nonprofit Kft. design by © Tánczos Tibor
A látogatók száma 2011.04.12-től: 941178 | Ebben a hónapban: 7137 | Ma: 104 | jelenleg: 1 | Statisztika